Back to Top

Testimonials

Add A Testimonial
Chris Kok
2020-01-16, 18:13
Beste Hans
Leuyk dat je nog even het hele verhaal van je varenstijd hebt verteld... En bekende foto's erbij van die "stoffige meubels". Ik heb goede herinnenringen hoor, van mijn diensttijd en a/b hr Ms Breskens. foto van die M855 is uit Rotterdam bij de aanloop degaussing installatie

VERZOEK:
wil je de vorige "testimonial " na lezen verwijderen .. ik heb (iets) teveel persoonlijke info overe cdt H.gegeven... stel dat ik hem nog eens tegen het lijf loop...hommeles toe maar.!
maar toch leuk om die verhalen terug te lezen...kan een ander zich niet voorstellen.
groet!
C. K.
Guest Chris Kok
2020-01-14, 20:20
Beste Hans van den Bos..met veel plezier jouw verslag van jouw tijd bij de KM gelezen . herkenbaar vooral, hoewel ik van een paar lichtingen later was ('72-'74), en zó van de HBS in het ARO klasje.
Bootjesreis op Zuid ( bij Hi-ha-Heppener/ ook ik moest met de tank, die zwarte mercedes met drank snachts rijden met drank en Heppener naast mij dulden... de man heeft tegen mij alleen maar GvD geroepen tussen gespannen lippen door, met op de Gemenert a..b.Slot en Visser als jongste baal. Veel namen kende ik met bijnamen: Roetel-ding, Admiraal Penis, (Jules 'ridicule' Van Rooyen, die kort na mijn diensttijd psychiatr. kliniek werd opgenomen) en ik ben later in Den Helder geplaatst; met Henk Hioolen als CDT en Willem Leinders als oudste man(ex marinier) en Michel de Jonge van Ellemeet die had 6 weken bijgetekend voor een Middellandse Zeereis met de Belgen-flott en Zinia als ondersteuning voor een oefening bij La Spezia. De oud kwartiermeesters -vakofficieren ( van der Does, Bah ) die hadden iets beperkts/ gefrustreerds, Cees de Nooyer had je mooi omschreven als ontwapenend, maar makkelijk... enz enz.
Over Hioolen kon IK niet zo enthousiast zijn. Toen hij 2OC was had hij tegenover mij contiunue een heel benepen houding...ze zlouden mij wel ontgroenen..op die toer. Ik heb daarom een jaar lang mij afgeknepen gevoeld, doordat hij mij dingen in de schoenen schoof, het kluisdeurtje stiekem open achterliet en mij vernatwoordelijk stelde voor een zogenaamd-hierin gemist handvuurwapen, en mij een keer 'nachts toen hij ladderzat was, de brandslag opende in mijn kooi. Dat laatste was voor mij de limit. Ik heb de volgende dag, toen ie met een rooie kop in zijn hut zijn roes uitvierde, hem formeel aangezegd ( als eerste militair boven mij, dat wanneer zo'n geintje nogmaals zou passeren, ik direct overplaatsing zou aanvragen bij zijn superieurenj. Had ie goed begrepen. Mijn conduites bij afzwaaien werden opeens van 6 naar 8 bijgesteld... ik bedoel maar. In wat een rare verkrampt wereldje waren beroeps... Ik heb hem nog een paar keer op een reÜnie MDMBFlot1 gezien, ook als kolonel /CDtMD . Niks veranderd, nog steeds tegenover mij wat lullig met dat superieure toontje... had een leuke vrouw dat wel, en zijn vader ging een keer mee bij een vaardag familie.. geen woord mee te wisseln, zag eruit als een NH boer, hadden ze twee AMSen op zee aan elkaar gelegd, en matroos de Bruin (ZV, wat betekende zonder vooruitzichten"), een Friese eeuwige matroos 2e klas, die met lang haar en op klompen liep en winden liet van het stuurhuis door het lulijzer naar de brug, die was zo slim om die schepen achter te beleggen. Ik hoor nog Hioolen roepen: achter los, stuurboord a/b!... je begrijpt dat we als een slap onderbroekelastiek met die belegde tros , zo'n 30m uit elkaar waren in een "V"formatie die ik in geen enkele ATP Tactical heb kunnen terugvinden. Gelukkig geen gewonden van die kapotknallende snaar!.

Nogmaals, dankzij jouw verhaal ( waar ik toch de nodige branie ook van jouwzelf heb herkend ) veel oude herinneringen van jaargenoten/"maten" weer wakker geschud. Alleen daarom was het goed dit te lezen.
Mooi huis en leuk wonen daar voor jullie in Fr.
Hartelijke groeten, rechtzodiegaat! Chris Kok