Energie-transitie

 

Jakkes; hier ook al, hoor ik u denken, maar ook in Frankrijk is men bezig over te stappen naar duurzame energie. En als u naar Frankrijk emigreert, ontkomt u er niet aan.

Verwarming
Op het Franse platteland is, bij afwezigheid van aardgas, oliestook erg populair. Maar na 1 januari 2022 mogen er geen nieuwe oliestookinstallaties meer worden verkocht en geïnstalleerd. Koopt u nu een huis met zo'n installatie, ding dan af op de prijs! Want binnenkort wordt oliestook helemaal verboden. Ook voor gas worden nieuwe beperkingen ingesteld. Op het platteland was verwarming op propaan erg populair. Maar ook erg duur. Veel Fransen stoken hout. Daarvoor zijn van staatswege nog geen beperkingen ingesteld, maar lokaal.zijn er hier en daar wel beperkingen. Ook pellets zij erg populair.
Warmtepompen worden steeds populairder. Uiteindelijk vormen zij de oplossing voor het Franse platteland. Ik had onlangs de mecanicien hier voor het onderhoud van onze twee warmtepompen. Hij zei dat hij mij een hoog temperatuur-warmtepomp van het merk Daikin kan leveren voor € 7500. Die kan gegarandeerd water voor verwarming van 65° leveren vanaf een buitentemperatuur van -30°. Dat is daarom de ideale vervanging van de bestaande verwarming.

Elektrische energie
Ook in Frankrijk zie je steeds meer windturbines en net als in Nederland ondervinden deze veel weerstand. Maar ze zijn niet te stoppen!  Ook zonnepanelen zijn steeds populairder. Waren ze hier veel duurder dan in Nederland, nu beginnen de prijzen ook hier te zakken.

Elektrische auto's
De infrastructuur voor elektrische auto's in hier nog erg beperkt. Op het platteland vind je nauwelijks oplaadstations en de weinige die er zijn zijn geen snelladers. De Franse regering probeert de infrastructuur te verbeteren, maar omdat de afstanden op het platteland erg groot zijn, blijft de diesel hier erg populair. Ook is de elektrische infrastructuur nog bij lange niet klaar voor de energietransitie. Langs de auto routes begint het te verbeteren. Veel laadstations zijn onderhevig aan vandalisme. De Nederlandse onderneming Fastnet, heeft net een contract gekregen om een aantal snelwegen te voorzien van snellaadstations.  Op het platteland is vooral het beperkte bereik van de goedkopere elektrische auto's een grote drempel. Er zijn maar weinig bedrijven die laadstations voor hun werknemers ter beschikking stellen. Toch gaat men er ook hier van uit dat er na 2035 geen nieuwe auto's mogen worden gebouwd met motoren op fossiele brandstof. 
Toch kleven er nadelen aan het "gokken" op batterijen terwijl het heel twijfelachtig is of deze ooit geschikt zullen zijn voor de aandrijving van vrachtauto's, campers, en de veel ingezette busjes. Er is wel en oplossing; waterstof! Maar helaas bestaat er nog nergens ter wereld een goede infrastructuur. En waarom twee aparte infrastructuren bouwen terwijl één voldoende is. Waterstof kan dienen voor de aandrijving van alle voertuigen, is eenvoudig via pijpleidingen over grote afstanden te vervoeren, is ook geschikt voor de verwarming van huizen, en is binnen een paar minuten te tanken. Het bereik van door waterstof aangedreven auto's is veel hoger dan die van door batterijen aangedreven auto's en is net afhankelijk van de buitentemperatuur.
Heeft men zitten slapen? Of heeft men te veel gedacht aan "solid state" batterijen waarvan de invoering nog ongewis is.                

En wij?
In 2008 zijn wij overgestapt naar een warmtepomp. Die waren in die tijd erg duur? Wij kochten hem voor € 19000, maar kregen e wel € 8000 subsidie op. Hij draait inmiddels al dertien seizoenen zonder problemen. Het is een laag temperatuur-warmtepomp. Meer was in die tijd niet beschikbaar. We hebben er wel een paar radiatoren laten bij plaatsen. Toch, als het vriest, steken we een houtkachel aan. Als deze warmtepomp het begeeft schakelen we zeker over op een hoog temperatuur-warmtepomp. In het begin hebben we oude propaangasverwarming laten staan en die voornamelijk gebruikt voor warm water. Dat werd toch wel erg duur. In 2017 hebben we een thermodynamische boiler laten plaatsen. Die werkt ook met een warmtepomp. Daarna hebben we de gasinstallatie weg laten halen en het contract voor propaangas opgezegd. In 2019 hebben we 20 zonnepanelen laten plaatsen. We kunnen nu comfortabel leven zonder ons blauw te betalen. De zonnepanelen leveren ongeveer 7 megawattuur per jaar. In Frankrijk is de prijs van elektrische energie erg laag vergeleken met Nederland. We hebben een contract met de Franse energieleverancier EDF waaronder we de overtollige energie aan hen verkopen. We krijgen tien Eurocent per kilowattuur. Dat levert ons per jaar zo'n € 450 op. De eerste vijf jaar krijgen we ook nog eens  € 360 per jaar aan subsidie.